زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

انبیای جنیان (قرآن)





جنیان، همانند انسانها دارای پیامبرانی از جنس خود می‌باشند.


۱ - پیامبران جنیان



یـمعشر الجن والانس الم یاتکم رسل منکم یقصون علیکم ءایـتی وینذرونکم لقاء یومکم هـذا قالوا شهدنا علی انفسنا وغرتهم الحیوة الدنیا وشهدوا علی انفسهم انهم کانوا کـفرین. «(در آن روز به آنها می‌ گوید: ) ‌ای گروه جن و انس! آیا رسولانی از شما به سوی شما نیامدند که آیات مرا برایتان بازگو می‌ کردند، و شما را از ملاقات چنین روزی بیم می‌دادند؟! آنها می‌ گویند: «بر ضد خودمان گواهی می‌ دهیم (آری،) ما بد کردیم)» و زندگی (پر زرق و برق) دنیا آنها را فریب داد و به زیان خود گواهی می‌ دهند که کافر بودند.» (بر اساس یک قول که پیامبران جنیان، از جنس خودشان بوده‌اند.)
[۲] آلوسیف شهاب الدین، روح المعانی، ج۵، جزء ۸، ص۴۲.


۱.۱ - پیامبر از جنس جن


در اینکه آیا فرستادگان "جن" از جنس خود آنها است، یا از نوع بشر؟ در میان مفسران گفتگو است. اما آنچه از آیات سوره جن به خوبی استفاده می‌ شود این است که قرآن و اسلام برای همه، حتی آنها نازل شده، و پیامبر اسلام مبعوث به همه بوده است، منتها هیچ مانعی ندارد که رسولان و نمایندگان از خود آنها از طرف پیامبر ص مامور دعوت آنان بوده باشند.

۱.۲ - اقوال مفسران


ضحاک گوید: همانطوری که پیامبرانی بسوی انسانها فرستاده شد، پیامبرانی هم بسوی پریان فرستاده شده ‌اند. کلبی گوید: پیامبران بسوی آدمیان فرستاده می‌ شدند.
اما حضرت محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله مبعوث بسوی آدمیان و پریان است. ابن عباس گوید: پیامبران بسوی آدمیان فرستاده می‌ شدند. سپس آنها یکی از پریان را بسوی آنها می‌ فرستادند. مجاهد گوید: رسولان از آدمیان و ترسانندگان از پریانند.

۲ - پانویس


 
۱. انعام/سوره۶، آیه۱۳۰.    
۲. آلوسیف شهاب الدین، روح المعانی، ج۵، جزء ۸، ص۴۲.
۳. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۷، ص۴۸۸.    
۴. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۵، ص۴۴۳.    
۵. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، ترجمه محمد بیستونی، ج۸، ص۲۷۸.    


۳ - منبع



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۹، ص۵۳۶، برگرفته از مقاله «انبیای جنیان».    


رده‌های این صفحه : انبیاء | جنیان | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.